Fa |
مزایای کشاورزی عمودی
کشاورزی عمودی مزایای زیادی دارد ولی به طور همزمان محدودیتهای زیادی هم در این نوع کشاورزی وجود دارد. در این بخش مزیتهای کشاورزی عمودی را یک به یک بررسی میکنیم.
آمادگی برای آینده:
تا سال 2050 بالغ بر 80 درصد جمعیت زمین در شهرها زندگی خواهند کردو رشد جمعیت باعث افزایش تقاضا برای غذا میشود. استفاده کارآمد از مزارع عمودی نقش مهمی در مواجهه دنیا با این چالش مهم در دنیای آینده دارد.
افزایش حجم تولید و تولید در تمامی طول سال:
کشاورزی عمودی به ما اجازه میدهد تا حجم بیشتری از محصول را در هر متر مربع از زمین کشت شده بهدست بیاوریم. در حقیقت یک متر مربع از مزرعه در محیط بسته معادل 4 تا 6 متر مربع از مزارع در فضای باز، محصول ایجاد میکند. طبق برآوردهای انجام شد. از طرف دیگر تولید در مزارع عمودی در تمامی طول سال انجام میشود و فصل سرما یا کمبود بارندگی تأثیری در تولید ندارد. به همین دلیل است که بهرهوری فعالیت کشاورزی در این مزارع بسیار بالاتر است.
استفاده کمتر از آب:
در مزارع عمودی استفاده از آب به صورت بهینه انجام می شود زیرا خروج آب از یک سینی کشت میتواند به عنوان آب موردنیاز برای سینی پایینی استفاده شود. بههمین دلیل است که صرفهجویی 70 تا 95 درصدی در مصرف آب برای کشت محصولات کشاورزی، در فرآیند کشت از طریق عمودی پیشبینی شده است.
عدم تأثیر پذیری از شرایط بد آب و هوایی:
محصولاتی که در مزارع کشت میشوند به دلیل تعییرات جوی، کاهش بارندگی، سرمای ناگهانی هوا، سیل، بارهای شدید یا خشکسالی آسیب میبینند و کشاورز برای مقابله با این بحرانها کار زیادی نمیتواند انجام دهد. این بحرانهای طبیعی در سالهای اخیر به دلیل تغییرات جوی بیشتر هم شده است و حتی تامین غذای ما را نیز با چالش زیادی روبهرو کرده است. تصور کنید تا سی سال آینده هم جمعیت زمین بیشتر میشود و هم شدت آسیبهای ناشی از تغییرات جوی افزایش پیدا میکند. کشاورزی عمودی راهی برای مقابله با این بحرانها است. ما محصولات را در محیطی امن کشت می کنیم و شرایط ایدهآلی برای رشد محصول فراهم میکنیم و آنها را در برابر بحرانهای طبیعی محافظت میکنیم.
افزایش تولید محصولات ارگانیک:
از آنجا که محصولات در مزارع عمودی بدون نیاز به استفاده از آفتکشها و سمهای شیمیایی تولید می شوند، بنابراین محصولاتی با کیفیتتر و طبیعیتر تولید میشود که از نظر ارزش تغذیهای هم وضعیت بهتری دارد.
کمک به کاهش آسیبهای زیستمحیطی:
تولید محصولات کشاورزی با انتشار کربن و کاهش کیفیت خاک همراه است. انتشار کربن به دلیل استفاده از ماشینآلات کشاورزی در فرآیند تولید و برداشت محصول است و کاهش کیفیت خاک هم بهدلیل استفاده از مواد معدنی و مغذی خاک در فرآیند تولید محصولات کشاورزی است. با استفاده از مزارع عمودی هر دو مشکل برطرف میشود و محصول در فضایی امنتر تولید میشود. از طرف دیگر استفاده از سمها و آفتکشها مشکلات زیادی برای خاک و سلامتی کشاورزان ایجاد میکند که در روش کشاورزی عمودی این مشکل هم برطرف میشود.